Mladé ojeté vozy jsou stále atraktivní volbou v České republice. Na tiskové konferenci pořádané Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací obchodu s ojetými automobily (AOOA) bylo zdůrazněno, že financování těchto vozů je výhodné.

Jiří Grund, předseda AOOA, uvedl, že zvýšený zájem o ojetá auta je důsledkem většího důrazu prodejců na bezpečnost nákupu. Trh s ojetými auty v ČR se za posledních pět let značně profesionalizoval, a prověřování servisní historie je již standardem u největších prodejců.

Podle Jany Hanušové, předsedkyně představenstva České leasingové a finanční asociace, může koupě ojetého auta snížit ztrátu spojenou s poklesem hodnoty nového vozu. Mladé ojeté vozy mohou nabídnout prodlouženou tovární záruku a servis. Navíc, nabídky financování pro ojetá auta do jednoho roku stáří často konkurují financování nových vozů.

Zákazníci v Česku ročně kupují kolem 700 000 ojetých vozů, což je 3,5krát více než nových aut. Trh s ojetými auty dosáhl hodnoty 192 miliard korun loni, a průměrná cena ojetého vozu byla 290 000 korun.

Skupina Aures Holdings, provozovatel autobazarů AAA Auto, zaznamenala za letošní tři čtvrtletí 17% nárůst prodeje ojetých aut a očekává rekordní prodejní číslo. Nejprodávanějšími ojetými vozy jsou Škoda Octavia a Superb, a mezi desítkou nejžádanějších patří i užitkové vozy a dodávky. Nejvíce zákazníků pochází ze stavebnictví.

Generální ředitelka skupiny Karolína Topolová zdůraznila, že na nová auta je většinou nutno čekat několik měsíců a jejich dostupnost je nejistá. Proto podnikatelé preferují nákup mladých ojetých vozů, které nabízejí spolehlivost ve své cenové kategorii.

#UsedCars #VehicleFinancing #SafePurchase #UsedCarMarket #CarSales #CzechUsedCarMarket #Automobiles #YoungUsedCars #CarDealerships #AutomotiveMarket #PreOwnedVehicles #OjetáAuta #FinancováníVozů #BezpečnýNákup #TrhSVOjetyAuty #ProdejAut #ČeskýTrhSVOjetyAuty #Automobily #MladéOjetéVozy #Autobazary #AutomobilovýTrh #VOjetyVozidla